Uncategorized

BYE BYE 2020, HELLO 2021

2020, wat is dit een jaar geweest zeg. Met hoogtepunten, maar zeker ook onwijs veel dieptepunten. Begin dit jaar was zwaar, heel zwaar. Mijn oma was ziek, en is in maart van dit jaar overleden. Dit heeft mij echt heel veel verdriet gedaan, en doet het nog steeds heel veel. Nu ik dit zo typ stromen de tranen alweer over mijn wangen, oma betekend(e) zo onwijs veel voor mij. Ze was echt als een 2e mama voor mij. Het is echt bizar hoevaak ik mijn telefoon nog pak om oma een appje te sturen, en dat ik er vervolgens achterkom dat dat helemaal niet kan. Soms voelt het ook even alsof het allemaal niet echt is, alsof oma zo nog aan kan bellen voor een kopje koffie. Of dat ze weer een lekkere lunch voor mij gaat maken, of dat ik daar lekker bloemkool kan gaan eten. Oma kon dat echt maken als de beste, ook al vond ze het zelf niet zo lekker, wist ze dat ze mijn moeder en mij daar echt heel blij mee maakte, dus maakte ze het speciaal voor ons. Erwtensoep kon ze ook zo onwijs lekker maken. Nu op oudjaarsdag kwam de herinnering weer boven van vorig jaar. Ons eerste oud en nieuw in ons eigen huis. Oma woonde hier precies achter ons, vanaf haar huis kon je ook precies het puntje van ons dak zien. Oma was thuis om 00.00uur samen met haar zus en mijn moeder met haar vriend. Bij ons waren vrienden op visite. Maar toch zei ik dat ik even naar oma wilde lopen om een gelukkig nieuwjaar te wensen, dus zijn we daar met zijn allen even langs gegaan. Dat even werd alleen best een tijdje, als je bij oma kwam stonden meteen de hapjes en drankjes allemaal klaar. Ook al wilde je het zelf niet, het moest van oma want die vond dat altijd zo gezellig. Dat maakte oma zo lief, ze wilde het altijd voor iedereen zo fijn mogelijk maken. Lieve oma, als ik al mijn fantastische herinneringen aan u op moet schrijven, kan ik wel een heel boek schrijven. Ik ga dat zeker ook echt nog wel een keer doen. Maar bij deze wil ik zeggen, OMA IK HOU VAN U & EN IK MIS U. 

2020 was ook het jaar dat ik begon met mijn therapie voor mijn depressie, angststoornis, dwangstoornis en sociale contacten stoornis. De laatste 3 gaan echt al een stuk beter, maar helaas blijft de depressie er nog zitten. Dit gaat gepaard bij mij met extreme vermoeidheid. Ik kan vrijwel niks meer zonder dat ik erna helemaal kapot ben, en moet gaan slapen. Ik hoop dat dit in 2021 een stuk beter zal gaan, ik heb in ieder geval een mega goed vooruitzicht. Ik ga namelijk 4 januari 2021 beginnen bij een nieuwe ‘baan’, dit ligt nogal ingewikkeld, maar daar kom ik later nog wel een keer op terug. Ik heb echt mega veel zin om daar te beginnen!! Ik hoop ook echt dat ik me daar heel veel beter ga voelen, en dat mijn depressie dan ook minder zal gaan worden. 

Maar 2020 was ook het jaar dat ik begon met afvallen. 20 kg ben ik inmiddels al kwijt. Oke, dat zal nu iets minder zijn door de feestdagen, waar ik lekker heb genoten van al het heerlijke eten. Ik ben onwijs dankbaar voor al mijn lieve volgers op Instagram. Ik begon mijn Instagram @afvallenmetmelis puur voor mezelf, omdat ik het moest uiten. Foto’s van eten etc, wilde ik graag ergens opzetten om een stok achter de deur te hebben voor mezelf. Uiteindelijke groeide dit super snel uit, en heb ik inmiddels al meer dan 3500 volgers!! Elke dag weer krijg ik berichten van volgers (of niet volgers) dat ik zo een inspiratie voor ze ben, en dat ik hun motiveer om ook af te gaan vallen. Dit vind ik zo onwijs bijzonder om te horen. In 2021 hoop ik dus ook nog meer mensen te motiveren en inspireren om de beste versie van hunzelf te worden. Of je doel nou is om 5 kg of 50 kg af te vallen, maar misschien is jouw doel ook wel om gezonder te gaan leven en gewoon op gewicht te blijven, of juist aan te komen. Ik wil jullie allemaal bedanken voor de steun die ik krijg. 

2020 was ook het jaar waarin in nieuwe vriendinnen heb mogen maken, mede dankzij het afvallen en de Instagram. Lieve Anouk en Ingelia, ik wil jullie bedanken voor alle steun die jullie mij geven. Het is zo bijzonder hoe jullie in zo een onwijs korte tijd, zo belangrijk voor mij zijn geworden! Ook wil ik mijn vriendinnetje Rianne bedanken, het is altijd zo fijn om met jou te praten. Ook al spreken we elkaar zeker niet iedere dag, elke keer als we elkaar spreken is het fijn. Ik kan goed mezelf bij jou zijn en ik vertrouw je volledig en ik durf alles bij jou te vertellen! Dankjewel hiervoor lieve Rianne. 

Ook wil ik mijn mama, haar vriend, zusje, vriend en schoonfamilie bedanken voor de steun die ik van hun gekregen heb afgelopen jaar. 

En als laatste, wil ik mijn aller aller- allerbeste vriendinnetje Lisanne even in het zonnetje zetten. Ik ben ZO dankbaar dat ik haar 3 jaar geleden heb leren kennen. (Ook via Instagram) Het is zo bijzonder hoe onze band met elkaar is. Ik kan alles bij jou kwijt, en het voelt altijd zo vertrouwd. Je voelt echt gewoon als mijn zus! Ik wil zo ook nog een keer laten weten hoe super trots ik op jou ben hoe jij alles maar even flikt! Ik weet dat het ook voor jou niet altijd even makkelijk is, maar hoe jij je keer op keer overal weer doorheen weet te slaan, kan ik alleen maar heel veel respect voor hebben! Lieverd, ik hou van jou! 

Zo dat was even een bedankrondje aan alle mensen die mij dierbaar zijn! 

Een heel goed 2021 voor jullie allemaal. 

Dikke kus,

Melissa 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: